Svett/Etikett/Tips

Lite att tänka på för allas trivsel och för bästa upplevelsen:

Avstå parfym, rökning och andra starka lukter innan yoga- & träningsklass.

Kom i tid innan din yogaklass. Studion och receptionen stängs fem minuter innan klassen börjar. Inga sena insläpp. Ingen stress i studion. Är du sen så får du vända om hem utan yoga. Knacka ej på dörrar och fönster. Tack!

Skor tas av direkt innanför dörren när du kommer in i studion. Placera dem i skohyllan.

Checka in genom att säga hej och presentera dig för läraren i receptionen. Har du inte bokat klassen i förväg, säg det till läraren så att du blir inbokad på klassen.

Telefoner ska hållas helt ljudlösa och utan vibration i hela studion. Inga telefonsamtal i studion. Telefoner får naturligtvis INTE följa med in i yogasalen.

Självklart tillåter vi ej heller snus, annan tobak eller tuggummi under klassen. För din egen hälsas och säkerhets skull och för allas trevnad. Tack för förståelsen.

Det enda du behöver i yogasalen är ett öppet sinne, din matta, duschhandduk att lägga över mattan (bra yoga-towels med grepp finns att köpa i shopen) och vattenflaska. Inga väskor, bilnycklar, plånböcker, telefoner etc. eller andra tillhörigheter följer med in i salen.
Tag även av din klocka, då vi tränar oss på att vara i nuet i yogan. Envisas du med att ha din träningsklocka på – var vänlig och stäng av ljud, surr och ljus så du inte stör andra med din klocka. Tusen tack för visad hänsyn.
Handduk att torka svett med behövs INTE. Svetten är till för att kyla ner dig, så slösa inte tid och energi till att torka svetten utan fokusera på din yoga.

Klara av toalettbesök och fyll på din vattenflaska i god tid innan klassen.

Placera din matta efter markeringarna på golvet. På så sätt kan alla få plats och se sig själv i spegeln. Om du står i främre raden – se till att du inte skymmer sikten för de bakom dig.

Om det är din första gång, om du är ny till yogan, känner dig trött eller ofta behöver sitta/ligga ner under en klass så ställ dig hellre lite längre bak i rummet.

Vänta INTE in i det sista med att gå in i salen. När du klätt om och varit på toa, gå direkt in och lägg dig på mattan, slappna av, vänj dig vid värmen, stretcha lite på egen hand, släpp allt utanför rummet. Detta kommer göra att du får en bättre upplevelse och kan hålla dig mer fokuserad i yogan. Det är en direkt dålig idé att komma in stressad på mattan samtidigt som klassen börjar.

Variera var i rummet du står så att du gör dig av med inbitna vanor och utmanar dig själv så att allt inte behöver följa dina exakta regler för att du ska kunna yoga.

Stanna i rummet hela klassen så att läraren kan se till att du mår bra och för att inte störa undervisningen och de andra i klassen. Bara hoppa över en ställning, och sitt i knäsittande ställning. Håll huvudet högt och andas!

Kom ihåg att lärarens instruktioner är för alla, och personliga korrektioner eller instruktioner till dig är till för att hjälpa och/eller utmana dig så att du får ut maximalt av din yogaklass.
Lyssna på instruktionerna och följ dem.

Att få huvudvärk i samband med, eller efter klassen är normalt och vanligt innan du kommit in i yogan. Det kan vara ett tecken på att en utrensningsprocess har börjat, men också på uttorkning eller brist. Fyll på med elektrolyter och kokosvatten som finns i shopen.

Om du svettas jättemycket, grattis! Men efter klassen får du gärna vara mindful om din svett, blöta matta och handduk. Undvik att droppa runt med dig och dina grejer över hela studion. Tack!

Har du hyrt matta eller handduk? Lägg de i tvättkorgarna! Se skylt.

Låt det vara tyst i yogasalen, både före, under och efter yogaklass. Samtal, frågor, umgänge, dans etc. välkomnas varmt – men utanför salen. 🙂

Lämna salen så tyst du kan efter avslutad klass. Stäng dörren försiktigt. Låt de som vill ligga kvar i tystnad få göra det.

Släng pant, glas, metall och brännbart där det hör hemma i vår källsortering.

Om du ska ta dubbla klasser, vill vi att du tar med din matta ut så att rummet kan städas mellan klasserna. Och för allas trevnad vill vi att du duschar och byter om till torra kläder innan du ligger på våra bolster i yinyogan. Tack! 🙂

Det är ofta många som vill duscha, så tänk på varandra och duscha snabbt.

Tillsammans skapar vi denna mysiga studio där alla känner sig hemma, lugna, bekväma och välkomna! <3

Namasté!

Vi avslutar varje klass med att säga Namasté, vilket är en hälsningsfras som härstammar från sanskrit och betyder kortfattat ungefär: ”The divine in me honors the divine in you”.

PS: Läs gärna under flikarna ”Vanliga frågor – FAQ”, ”Om hot yoga” och ”Första gången?” om du aldrig gjort det.