Första gången?

För att boka och yoga:

  • Registrera dig på vår bokningssida MindBodyOnline: här där du också ser schemat.
  • Boka själv din önskade klass, välj alternativet ”make an unpaid reservation” om du vill betala i studion. Annars kan du köpa ditt yogakort online. Du kan numera boka 3 dagar innan klassen. Avboka absolut senast 3 timmar innan om du inte kan komma, det gäller även vänteplats. OBS! Sena avbokningar debiteras!
  • Ta med yogamatta, duschhandduk att lägga över yogamattan, vattenflaska och träningskläder som du är bekväm att svettas i (bäst är shorts och linne i funktionsmaterial). Matta/handduk finns också att hyra/köpa i studion.
  • Du kan köpa kort online och i appen, och i studion i samband med din första yogaklass. Vi tar kort och Swish, (inga kontanter).
  • Kom 15 minuter innan din klass. Studion stängs 5 minuter innan klassen. Var vänlig och respektera detta, för allas trivsel. Inga sena insläpp.
  • Anmäl dig i receptionen innan klassen.

Hot Yoga Karlskrona erbjuder följande Intro-medlemsskap som bara är för nya kunder och går endast att köpa en gång vid ditt första besök:

Intro1: Yoga obegränsat under 14 dagar: 295 kronor
Intro2: Yoga obegränsat under 30 dagar: 495 kronor
Intro3: Yoga obegränsat under 60 dagar: 925 kronor.

Dessutom erbjuds du 20% rabatt på ditt nästa köp på ordinarie kort, om du köper det i studion innan ditt introkort går ut. (Går ej att utnyttja vid onlineköp).

Följ oss på Facebook och Instagram så du inte missar något. Du hittar all info du kan tänkas behöva här på hemsidan.

Vilken klass ska jag börja med?
Tips från coachen: Hot Classic 90 minuter! Lyssna inte på de som säger att du ska börja med 60 minuter eller yinyoga! Du är starkare än vad du tror, och känslan efter en hot classic 90 slår allt! Du kommer känna dig nöjd, stark och pånyttfödd efter klassen. Den här yogan ska vara 90 minuter lång och har varit det sedan 70-talet. ALLA vuxna kan göra denna yogan!

”You are never too old, never too sick, never too bad to start from scratch once again” – Bikram Choudhury

Kan mitt barn följa med på hotyogan?
Jag får ofta frågan om barn kan hotyoga. Tonåringar som kommit i puberteten och som är vana vid tuffare fysisk aktivitet kan följa med i sällskap med vårdnadshavare. Det är viktigt att man kan svettas när man gör hotyoga, eftersom det finns en risk att bli överhettad annars. Den vuxna ansvarar för att barnet har ätit och druckit ordentligt under dagen innan yogan, samt för att barnet kan hålla sig i rummet utan att störa klassen. Tack för förståelsen.

Har du skador eller andra fysiska begränsningar?
Inga problem! Då är hot classic bäst, eftersom den är anpassad för nybörjare, du kommer lära dig serien och vad du ska tänka på i varje ställning.

Att mjukstarta med Yinyoga då? Det kommer aldrig förbereda dig för de utmanande hotklasserna. Det är däremot ett fantastiskt komplement till de andra klasserna.

Tips inför första gången:
Du behöver ta med en vattenflaska, en yogamatta, en stor handduk att lägga över yogamattan när du yogar, för du kommer svettas mycket, plus en duschhandduk om du vill duscha efter yogaklassen. Yogamattor och handdukar finns också att hyra i studion.

Kom till studion 15 minuter innan klassen för att bli runtvisad i studion och få information från läraren. Det är ingen bra idé att stressa till studion och komma i sista minuten.

Det är varmt i rummet så åtsittande kläder i funktionsmaterial är att föredra.  Det är bra om du och läraren kan se dina knän och armbågar så ha gärna korta byxor och linne.
Vi använder inte skor i yogarummet utan yogar barfota enligt indisk tradition.

I övrigt: kom med ett öppet sinne; och kom ihåg att så länge du stannar i yogasalen under hela klassen och andas så gör du tillräckligt! Var snäll och stanna i rummet så läraren kan se till att du mår bra. Hoppa över en ställning, och sitt eller ligg ner om du känner att du absolut måste det. Fokusera hela tiden på ditt andetag.

Lyssna på lärarens instruktioner och försök följa dem. Är du osäker, se dig omkring och se vad de andra gör. När alla rör sig tillsammans skapas en fantastisk energi i yogasalen som alla är med och bidrar till.

Tips:
Drick vatten kontinuerligt under dagen innan din yogaklass för att få en bra vätskebalans i kroppen.

Ät inte under de tre närmsta timmarna innan klassen. En frukt, en smoothie eller lite nötter går bra men ingen tyngre måltid.

Direkt när du är ombytt och klar: lägg dig på din matta i yogasalen. Bara andas och vänj dig vid värmen.

Undvik att dricka mycket vatten under klassen. Läraren talar om när under klassen det är lämpligt att dricka.

Kom ihåg att det har funnits en första gången för alla! Och tro mig: Alla är fullt upptagna med att tänka på sig själva.

Om du yogar ofta tänk då på att fylla på med elektrolyter (salter och mineraler) såsom magnesium, natriumklorid, kalcium och kalium efter klassen om du svettas och dricker mycket. Vi har kokosvatten (ekologisk och utan onödigt socker och tillsatser), samt SaltStick – elektrolyter som du kan köpa i shopen.

Kom tillbaka och yoga igen så snart som möjligt. Ju mer kontinuerligt du yogar desto snabbare kommer du att komma in i de olika yogaställningarnas utförande och vänja dig vid värmen samt se och känna resultat.

Efter klassen:
Vi vill gärna att du pratar med läraren om din upplevelse efter klassen.
Efter klassen bjuder vi på yogite i lobbyn. På fredagar bjuder vi på yogafika (frukt, nötter, choklad) efter sista klassen.
Vi har en dusch i anslutning till yogastudion där vi bjuder på schampoo, balsam och duschcreme. Var snäll och använd duschen för snabbdusch, ingen långdusch, skrubbning och rakning här eftersom det är fler som vill duscha, tack! 🙂

I receptionen har vi en mysig lounge där du kan sitta ner och läsa yogaböcker och tidningar, njuta av kokosvatten eller kombucha som vi säljer i shopen.

Vem kan yoga?
Alla kan yoga! Hot Yoga Karlskrona vänder sig till alla människor som har intresse av att förbättra sin hälsa, både sitt fysiska och mentala välbefinnande. Ålder, kön, tidigare tränings- eller yogaerfarenhet spelar ingen roll. Vi vill att alla människor ska våga yoga. Yoga talar till alla typer av människor; kvinnor, män, äldre, unga, stora, små, otränade, vältränade, gymnaster och soffpotatisar.

Den vanligaste missuppfattning om yoga är att man inte kan yoga om man inte är vig och flexibel. Inget kunde vara mer fel. Det är som att säga att du är för smutsig för att duscha. Alltså: Om du är ”stel och ovig” kommer du sannolikt få ut väldigt mycket utav yogan. Du kommer bli smidigare, rörligare och vigare om du yogar.
Yoga handlar inte om hur ”perfekt” du kan göra en yogaställning – det handlar om att göra det bästa du kan efter din förmåga.

Och kom ihåg: ”The expert at anything was once a beginner”.

Vi tar kort och Swish men inte kontanter, tack för din förståelse!

Om du vill handla i shopen och betala via Swish ber jag er vänligt, men bestämt, att du säger till vad du vill köpa samt att du visar din betalning.  Tack så mycket.

Varmt välkommen till Hot Yoga Karlskrona!

/Lina