Första gången?

Boka:
På bokningssidan MindBodyOnline skapar du först ett konto. Välj ut din första klass i schemat på bokningssidan och mejla sedan ditt önskemål till reception[at]hotyogakarlskrona.se för att bli inbokad på din första klass. Betalar gör du i studion med kort eller Swish. När du sedan har ett aktivt kort så kan du själv boka/avboka dina klasser genom ditt konto på MindBodyOnline.

Vem kan yoga?
Alla kan yoga! Hot Yoga Karlskrona vänder sig till alla människor som har intresse av att förbättra sin hälsa, både sitt fysiska och mentala välbefinnande. Ålder, kön, tidigare tränings- eller yogaerfarenhet spelar ingen roll. Vi vill att alla människor ska våga yoga. Yoga talar till alla typer av människor; kvinnor, män, äldre, unga, stora, små, otränade, vältränade, gymnaster och soffpotatisar.

Den vanligaste missuppfattning om yoga är att man inte kan yoga om man inte är vig och flexibel. Inget kunde vara mer fel. Det är som att säga att du är för smutsig för att duscha. Alltså: Om du är ”stel och ovig” kommer du sannolikt få ut väldigt mycket utav yogan. Du kommer bli smidigare, rörligare och vigare om du yogar.
Yoga handlar inte om hur ”perfekt” du kan göra en yogaställning – det handlar om att göra det bästa du kan efter din förmåga.

Och kom ihåg: ”The expert at anything was once a beginner”.

Första gången:
Du behöver ta med en vattenflaska, en yogamatta, en stor handduk att lägga över yogamattan när du yogar, för du kommer svettas mycket, plus en duschhandduk om du vill duscha efter yogaklassen. Yogamattor och handdukar finns också att hyra i studion.

Kom till studion 15 minuter innan klassen för att bli runtvisad i studion och få information från läraren.

Det är varmt i rummet så åtsittande kläder i funktionsmaterial är att föredra.  Det är bra om du och läraren kan se dina knän och armbågar så ha gärna korta byxor och linne.
Vi använder inte skor i yogarummet utan yogar barfota enligt indisk tradition.

I övrigt: kom med ett öppet sinne; och kom ihåg att så länge du stannar i yogasalen under hela klassen och andas så gör du tillräckligt! Var snäll och stanna i rummet så läraren kan se till att du mår bra. Hoppa över en ställning, och sitt eller ligg ner om du känner att du absolut måste det. Fokusera hela tiden på ditt andetag.

Lyssna på lärarens instruktioner och försök följa dem. Är du osäker, se dig omkring och se vad de andra gör. När alla rör sig tillsammans skapas en fantastisk energi i yogasalen som alla är med och bidrar till.

Tips:
Drick vatten kontinuerligt under dagen innan din yogaklass för att få en bra vätskebalans i kroppen.

Ät inte under de tre närmsta timmarna innan klassen. En frukt, en smoothie eller lite nötter går bra men ingen tyngre måltid.

Undvik att dricka mycket vatten under klassen. Läraren talar om när under klassen det är lämpligt att dricka.

Kom ihåg att det har funnits en första gången för alla! Och tro mig: Alla är fullt upptagna med att tänka på sig själva.

Om du yogar ofta tänk då på att fylla på med elektrolyter (salter och mineraler) såsom magnesium, natriumklorid, kalcium och kalium efter klassen om du svettas och dricker mycket. Vi har kokosvatten (ekologisk och utan onödigt socker och tillsatser), samt SaltStick – elektrolyter som du kan köpa i shopen.

Kom tillbaka och yoga igen så snart som möjligt. Ju mer kontinuerligt du yogar desto snabbare kommer du att komma in i de olika yogaställningarnas utförande och vänja dig vid värmen samt se och känna resultat.

Efter klassen:
Vi vill gärna att du pratar med läraren om din upplevelse efter klassen.
Efter klassen bjuder vi på yogite i lobbyn. På fredagar bjuder vi på yogafika efter sista klassen.
Vi har en dusch i anslutning till yogastudion där vi bjuder på schampoo, balsam och duschcreme. Var snäll och använd duschen för snabbdusch, ingen skrubbning och rakning här eftersom det är fler som vill duscha, tack! 🙂

I receptionen har vi en mysig lounge där du kan sitta ner och läsa yogaböcker och tidningar, njuta av kokosvatten eller kombucha som vi säljer i shopen.

Vi tar kort och Swish men inte kontanter, tack för din förståelse!

Varmt välkommen till Hot Yoga Karlskrona!

/Lina