Första gången?

KLARA
Skapa din profil, välj/köp kort och boka din första klass!

FÄRDIGA
Förbered dig genom att läsa under flikarna: Om Hot Yoga, Yogaklasser samt Svett/Etikett/Tips!

YOGA
Kom 15 minuter innan din klass. Studion stänger helt 5 minuter innan klassen börjar. Varmt välkommen!

INTRO-KORT & ERBJUDANDE
För första-gångare i studion har vi ett Intro-erbjudande: INTRO YOGA 30 DAGAR/Nya kunder som bara är för nya kunder och går endast att köpa en gång vid ditt första besök. Yoga obegränsat under 30 dagar för 549 kronor. Gäller alla våra klasser, du bokar och kommer när du vill och på vilka klasser du vill! I oktober 2023: öppningserbjudande i nya studion: intro endast 449:-.
Dessutom erbjuds du 15 % rabatt på ditt nästa köp på ordinarie kort, om du köper det i studion INNAN ditt introkort går ut.

För att boka och yoga:

  • Registrera dig på vår bokningssida MindBodyOnline: här där du också ser schemat.
  • I Mindbody kan du köpa ditt kort och sedan själv boka din/dina önskade klass(er). Vill du betala på plats i studion? Maila reception@hotyogakarlskrona.se för att boka din klass. Vid förhinder: Avboka absolut senast 6 timmar innan, det gäller även vänteplats. OBS! Sena avbokningar eller ”no show debiteras.
  • Ta med yogamatta, duschhandduk att lägga över yogamattan, vattenflaska och träningskläder som du är bekväm att svettas i (bäst är shorts och linne i funktionsmaterial). Matta/handduk finns också att hyra/köpa i studion.
  • Du kan köpa kort online och i appen, och i studion i samband med din första yogaklass. Vi tar kort och Swish, (inga kontanter).
  • Kom 15 minuter innan din klass. Studion stängs 5 minuter innan klassen. Var vänlig och respektera detta, för allas trivsel. Inga sena insläpp. (Knacka ej på dörr eller fönster, tack! Istället kom i tid till din nästa klass).
  • Anmäl dig i receptionen innan klassen.

Följ oss på Facebook och Instagram så du inte missar något. Du hittar all info du kan tänkas behöva här på hemsidan.

Vilken klass ska jag börja med?
Tips från coachen: Original Hot Yoga! Du är starkare än vad du tror, och känslan efter en riktig hotyogaklass slår allt! Det kommer vara tufft och utmanande men det kommer kännas underbart efter klassen. ALLA kan göra denna yogan, det gäller att komma igen och att inte ge upp. Alla har varit nya någon gång. Du blir starkare, bättre, rörligare, friskare, mer balanserad! Trust the process!

”You are never too old, never too sick, never too bad to start from scratch once again”.

Har du skador, värk eller andra fysiska begränsningar?
Inga problem, då behöver du yoga! Bara tala om det för läraren innan klassen så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Tips inför första gången:
Du behöver ta med en vattenflaska, en yogamatta, en stor handduk att lägga över yogamattan när du yogar, för du kommer svettas mycket, plus en duschhandduk om du vill duscha efter yogaklassen. Yogamattor och handdukar finns också att hyra i studion.

Kom till studion 15 minuter innan klassen för att bli runtvisad i studion och få information från läraren. Det är ingen bra idé att stressa till studion och komma i sista minuten.

Det är varmt i rummet så åtsittande kläder i funktionsmaterial är att föredra.  Det är bra om du och läraren kan se dina knän och armbågar så ha gärna korta byxor och linne.
Vi använder inte skor i yogarummet utan yogar & tränar Inferno Hot HiiT barfota.

I övrigt: kom med ett öppet sinne; och kom ihåg att så länge du stannar i yogasalen under hela klassen och andas så gör du tillräckligt! Var snäll och stanna i rummet så läraren kan se till att du mår bra. Hoppa över en ställning, och sitt eller ligg ner om du känner att du absolut måste det. Fokusera hela tiden på ditt andetag.

Lyssna på lärarens instruktioner och försök följa dem. Är du osäker, se dig omkring och se vad de andra gör. När alla rör sig tillsammans skapas en fantastisk energi i yogasalen som alla är med och bidrar till.

Tips:
Drick vatten kontinuerligt under dagen innan din yogaklass för att få en bra vätskebalans i kroppen.

Ät inte under de tre närmsta timmarna innan klassen. En frukt, en smoothie eller lite nötter går bra men ingen tyngre måltid.

Direkt när du är ombytt och klar: lägg dig på din matta i yogasalen. Bara andas och vänj dig vid värmen.

Undvik att dricka mycket vatten under klassen. Läraren talar om när under klassen det är lämpligt att dricka.

Kom ihåg att det har funnits en första gången för alla! Och tro mig: Alla är fullt upptagna med att tänka på sig själva.

Om du yogar ofta tänk då på att fylla på med elektrolyter (salter och mineraler) såsom magnesium, natriumklorid, kalcium och kalium efter klassen om du svettas och dricker mycket. Vi har kokosvatten (ekologisk och utan onödigt socker och tillsatser), samt SaltStick – elektrolyter som du kan köpa i shopen.

Kom tillbaka och yoga igen så snart som möjligt. Ju mer kontinuerligt du yogar desto snabbare kommer du att komma in i de olika yogaställningarnas utförande och vänja dig vid värmen samt se och känna resultat.

Vem kan yoga?
Alla kan yoga! Hot Yoga Karlskrona vänder sig till alla människor som har intresse av att förbättra sin hälsa, både sitt fysiska och mentala välbefinnande. Ålder, kön, tidigare tränings- eller yogaerfarenhet spelar ingen roll. Vi vill att alla människor ska våga yoga. Yoga talar till alla typer av människor; kvinnor, män, äldre, unga, stora, små, otränade, vältränade, gymnaster, atleter, träningsovana och soffpotatisar.

Den vanligaste missuppfattning om yoga är att man inte kan yoga om man inte är vig och flexibel. Inget kunde vara mer fel. Det är som att säga att du är för smutsig för att duscha. Alltså: Om du är ”stel och ovig” kommer du sannolikt få ut väldigt mycket utav yogan. Du kommer bli smidigare, rörligare och vigare om du yogar.
Yoga handlar inte om hur ”perfekt” du kan göra en yogaställning – det handlar om att göra det bästa du kan efter din förmåga.

Och kom ihåg: ”The expert at anything was once a beginner”.

Vi tar kort och Swish men inte kontanter, tack för din förståelse! All betalning sker i studion.

Om du vill handla i shopen och betala via Swish ber jag er vänligt att du visar din betalning och talar om vad du handlar.  Tack så mycket.

Varmt välkommen till Hot Yoga Karlskrona!

/Lina