Yogaklasser

I vårt bokningssystem MindBody ser du aktuellt schema och exakt hur lång yogaklassen du tänker boka är. Nedanför följer en beskrivning av våra olika yogaklasser. För vidare info: klicka på fliken ”Priser” och ”Schema”.
Vi har många olika typer av yogaklasser. Var noggrann att läsa på vilken klass du bokar så att du är väl förberedd. Är du ny hos oss och vill hotyoga så ska du helst börja med Original Hot Yoga eller i andra hand Express Hot Yoga, pga att dessa är nybörjaranpassade och verkligen alla kan göra den yogan.
Vill du ha lugn, lätt, mjuk avslappningsyoga som inte är het, så väljer du någon av yinyogaklasserna.

ORIGINAL HOT YOGA 90 & EXPRESS HOT YOGA 60
90 minuter (eller 60 i expressvarianten). 40 grader. ANPASSAD FÖR NYBÖRJARE! UTMANANDE FÖR YOGAVANA.

90-minutersklassen är den traditionella hotyogan, ”26 & 2-sekvensen”. Hos oss är denna yogaklass basen och det vi erbjuder flest klasser i. Denna fantastiska yogaklass är en serie av 26 hathayogaposer och 2 andningsövningar och görs i en specifik ordningsföljd, där varje yogaställning förbereder kroppen för nästa. Systematiskt gås hela kroppen igenom och du stärker din hälsa både fysiskt och mentalt. Läk befintliga skador och förebygg framtida skador, förslitningar och andra problem med kroppen. Håll dig ung längre. Bli mjuk och go i kroppen och må som du förtjänar! Fantastiskt! Det gäller bara att ta sig utanför boxen, utmana dig själv, andas, släpp egot, lyssna på instruktionerna, fråga frågor till läraren efter klassen för att undvika missförstånd, gör inte mer än vad din kropp klarar av idag. Den gränsen kommer flyttas fram om du fortsätter att hotyoga och aldrig ger upp! 
Serien är både fysiskt och mentalt utmanande men anpassad för nybörjare – serien har inga avancerade ställningar som handstående, armbalanser eller liknande.
Ju oftare och ju mer kontinuerligt du tar en Original Hot Yoga 90 desto mer hälsofördelar. Du kommer lära dig serien, kommer uppleva, se samt känna resultat av din regelbundna hotyogautövning. Det kommer inte vara lätt, men det kommer lätt vara värt det. 
Förbered dig på att svettas!

INFERNO HOT PILATES 60:
60 minuter, 35 grader, nybörjare välkomna! Obs! Ej yoga, men ett fantastiskt komplement till din hotyoga!

Inferno Hot Pilates är en utmanande, motiverande helkroppsträning där vi kombinerar högintensiv intervallträning (HIIT) med Pilates-principer som ger fantastiska resultat på kort tid. Klassen är designad för alla konditionsnivåer och det är en av de snabbast växande fitnessklasserna i USA och expanderar nu till många hotyogastudios ute i Europa, därav också Hot Yoga Karlskrona.
Klassen görs i 35 grader celsius och 40% luftfuktighet. Vi använder värmen för att öka den kardiovaskulära träningen utan att hoppa – ett smart drag som medför låg belastning på leder och ryggrad.
Du kommer att pushas av livlig, upptempomusik på hög volym, vi pushar varandra, sjunger med och har roligt.
Den här klassen har blivit otroligt populär, så skynda att boka för att försäkra dig om en plats. Avboka i god tid om du inte kan komma! Tack!

WARM YIN YOGA + YOGA NIDRA:
90 minuter, 30 grader. Nybörjare välkomna.

YinYoga är ett suveränt komplement till de mer dynamiska yogaklasserna, men också till annan fysisk träning som löpning eller gymträning. De flesta yogaposerna görs sittandes eller liggandes på mattan och vi håller yogaställningarna i flera minuter. Det är viktigt att du slappnar av i musklerna, på så sätt sträcks bindväven ut vilket ger mer utrymme för skelett och leder och din flexibilitet kommer förbättras. Detta är en energigivande men samtidigt djupt avslappnande yogaklass med inslag av mindfulness.
Efter yinyoga-delen av klassen går vi över till yoga bidra, logisk sömn, som innebär att du guidas in i djup avslappning med hjälp av kroppsskanning och andra tekniker. När du är van vid Nidra kommer du sväva i tillståndet mellan vakenhet och sömn.
Har du utmattningssyndrom/utbrändhet är detta en fantastisk klass för dig. Musik spelas i klassen, mantran och tibetansk singing-bowl kan förekomma.
Detta är en mycket mycket uppskattad klass hos oss, se till att boka i tid för att få plats!

WARM RESTORATIVE YIN & NIDRA 75:
75 minuter, 30 grader, nybörjare välkomna!

Yin & Restore-klassen är något mjukare än vår yinyogaklass, och vi avslutar alltid med restorativa positioner för att nå en djup avslappning.
Yinyoga är en lugn yogaform till skillnad från annan mer fysisk och dynamisk yoga. Under en yinyogaklass hålls positionerna under ca. 3-5 minuter vilket ger en positiv effekt på vår bindväv och fascia, djup stretch, ökad cirkulation och stressreducering. I restorative yin håller vi positionerna ännu längre och gör färre positioner.
I yinyoga låter vi alltid musklerna slappna av och fokus ligger på andetaget och att vara i stunden. Vi går aldrig till några ytterlägen eller pressar oss ner i positionerna utan låter istället andetag, avslappning, gravitation, tid, tålamod och props (bolster/block/bälte/filt) hjälpa oss att komma in i kroppen.
Restorative yin-klassen är för alla och särskilt för dig som känner dig stel i kroppen och behöver hjälp med avslappning.
Klassen är lugn, tyst & meditativ och hjälper dig att bli bättre på att vara i nuet (mindfulness).

WARM SLOW MORNING FLOW 45:

45 eller 60 minuter, ca 32 grader varmt, Nybörjare välkomna!

Warm Slow Flow är en lugnare vinyasaklass som kännetecknas av långsammare flödande hathayoga-ställningar (asanas) och sekvenser som kopplas till andetaget. Klassen avslutas med yinyogaställningar.
Det bästa av två världar. För att skapa balans kombinerar vi de båda motsatserna; Yang för att skapa styrka och energi – Yin för att skapa lugn och djup avslappning.
Värmen i yogasalen är cirka 32 grader, och ljuset är nedtonat med mysbelysning under den mörkare delen av året.

Klassen anpassas efter deltagarna och i vissa fall presenteras alternativ till ställningarna för de som vill ha mer utmaning. En härlig klass för att antingen förbereda dig för den kommande dagen, för att varva ner på lunchen eller ge dig ett skönt lugn för en avkopplande kväll, beroende på om det är en morgon- eller kvällsklass.
Klassen avslutas som vanligt med en härlig savasana.
En underbar klass.

SILENT HOTYOGA+DEEP STRETCH 75:
75 minuter. Nybörjare välkomna! 40 grader/30 grader

I den här klassen kombinerar vi utmanande och svettig HotYoga (Bikramyoga, även känd som 26&2) med härlig och lugnande yinyoga (stretchyoga/slow yoga).
Vi börjar med att yoga i tystnad (d.v.s utan verbala instruktioner) hela hotyogaserien med 26 yogaställningar och två andningsövningar. De sista cirka 20 minuterna njuter vi och utmanas av djup stretch i yogapositioner som hålls under längre tid. Även detta kan vara utmanande både för kropp och sinne.
Klassen är ej för nybörjare! Du behöver ta Original Hot Yoga 90 kontinuerligt så att du är van vid serien, positionernas utförande och instruktioner. Klassen ger ökad rörlighet, styrka, balans, fokus, koncentration och en känsla av välbefinnande.
Den här klassen erbjuds fredag eftermiddag.

INFERNO HOT PILATES 45, level 2
45 minuter, 35 grader! Obs: Ej yoga!

En lunchklass på 45 minuter, som är en kortare variant av vår populära och utmanande klass Inferno Hot Pilates, allt för att du ska få bästa möjlighet att träna på din lunchrast.
Rummet är uppvärmt till ca 35 grader och klassen innebär högintensiv intervallträning med pilatesprinciper som görs till pushande upptempo-musik på hög volym. Rörelserna stärker och aktiverar dina sätesmuskler som varit underaktiverade under arbetsdagar med mycket sittande, de stärker din core, dina ben och armar och din puls kommer skjuta i höjden. En peppande, rolig, tuff, svettig klass som ger dig en känsla av välbefinnande.

WARM HATHA FLOW 60
Varm klass, ca 34 grader. 60 minuter.

En utmanande och lekfull yogaklass som har sin grund i hathayoga, då vi håller poserna i stillhet och där emellan rör vi oss i ett flöde mellan olika poser och sekvenser av poser.
Vi gör bland annat klassiska yogaposer som krigare, nedåtgående hund, lunges, solhälsningar, plogen, skulderstående, bryggan, hjulet, huvudstående etc etc. Varje klass har först en uppvärmning och avslutas alltid med en nedvarvning och avslutande avslappning (savasana).

Nybörjare välkomna, men vi rekommenderar alltid att man som nybörjare börjar med Original Hot Yoga 90 som är bra för nybörjare, särskilt om du har skador eller ont i kroppen.

WARM ASHTANGA YOGA 75:
75 minuter. Ca 30-32 grader.

Ej optimalt för nybörjare! Börja med Original Hot Yoga eller Express Hot Yoga.
Ledd klass med delar ur ashtangayogans Primary Series och innehåller solhälsning A & B, krigare och nedåtgående hunden, balanserande ställningar, en del inversioner: brygga, skulderstående och huvudstående etc. Det är en rigorös, utmanande och stärkande yogaklass med fokus på andetaget och att göra ställningarna rätt och säkert för din kropp. Vid kontinuerligt utövande kommer du snart känna hur du kan avancera i yogaställningarna, hur du blir starkare och smidigare.

MAHA HATHA (INTERMEDIATE/finns ej på schemat i dagsläget):

40°, 90 minuter, Kortare version på 60 minuter erbjuds också. Inga nybörjare på hotyoga. Välj Original hot yoga istället. De som har en regelbunden OHY90-praktik är de som kommer få ut mest av denna klassen. Du ges färre instruktioner från läraren och du förväntas ha koll på alla grepp, instruktioner och dina egna begränsningar.
Detta är vår mest utmanande och ”svåraste” yogaklass, och steget efter Original Hot Yoga 90 (OHY90). Den syftar till att bygga de färdigheter som krävs för att läka din kropp, öppna ditt sinne och förändra din kropp. Du kommer i denna Hot Hatha-serien att presenteras nya, utmanande och spännande yogaställningar och sekvenser utöver de 26 som är med i Original Hot Yoga-serien.
Den här klassen täcker hela spektrat, och innehåller bakåtböj, ryggradsvrid, splits, armbalanser, inversioner (upp-och-ned, huvudstående), djupa höftöppnare, pranayama, bandhas, mudran etc.

Hot Yoga Karlskrona
HOME TO THE ORIGINAL HOT YOGA