Yogaklasser

I vårt bokningssystem MindBody ser du aktuellt schema och exakt hur lång yogaklassen du tänker boka är. Nedanför följer en beskrivning av våra olika yogaklasser. För vidare info: klicka på fliken ”Priser” och ”Schema”.

HOT YOGA CLASSIC 60 och HOT YOGA CLASSIC 90:
60 eller 90 minuter. 38-40 grader. Nybörjare välkomna.

90-minutersklassen är den traditionella hotyogan, ”26 & 2-sekvensen” – vad som ursprungligen är känt som Bikramyoga. Hos oss är denna yogaklass basen och det vi erbjuder flest klasser i. Denna fantastiska yogaklass är en serie av 26 yogaställningar och 2 andningsövningar och görs i en specifik ordningsföljd, där varje yogaställning förbereder kroppen för nästa. Systematiskt gås hela kroppen igenom och du stärker din hälsa både fysiskt och mentalt. Serien är både fysiskt och mentalt utmanande men anpassad för nybörjare – serien har inga avancerade ställningar som handstående, armbalanser eller liknande. Vi erbjuder 60-minutersklassen under morgon och lunch eftersom det kan vara svårt för många att hinna med en 90-minutersklass. Många av yogaställningarna görs då en gång i stället för två.
Ju oftare och ju mer kontinuerligt du tar en Hot Classic kommer du att känna dig starkare och starkare, bättre och bättre, rörligare och rörligare.
Förbered dig på att svettas!

MAHA HATHA (INTERMEDIATE/FULL CLASS):
40°, 90 minuter, Kortare version på 60 minuter erbjuds också. Inga förstagångare och inte helt ny till hot yoga. Välj hot classic istället.
Detta är vår mest utmanande och svåraste yogaklass. Den syftar till att bygga de färdigheter som krävs för att läka din kropp, öppna ditt sinne och förändra din kropp. Du kommer i denna Hot Hatha-serien att presenteras nya, utmanande och spännande yogaställningar och sekvenser men du kommer känna igen en del från Hot Yoga Classic-serien.
Den här klassen täcker hela spektrat, och innehåller bakåtböj, ryggradsvrid, splits, armbalanser, inversioner (upp-och-ned, huvudstående), djupa höftöppnare, pranayama, bandhas, mudran etc.

När du tagit cirka 10 stycken hot yoga classic är du välkommen att prova denna. Alla går så långt man kan och stannar i yogaställningarna vid sin personliga begränsning. Klassen är INTE för förstagångare eller helt nya till hotyoga.

WARM YIN YOGA:
60, 75 eller 90 minuter, 30-32 grader. Nybörjare välkomna.

YinYoga är ett suveränt komplement till de mer dynamiska yogaklasserna, men också till annan fysisk träning som löpning eller gymträning. De flesta yogaposerna görs sittandes eller liggandes på mattan och vi håller yogaställningarna i flera minuter. Det är viktigt att du slappnar av i musklerna, på så sätt sträcks bindväven ut vilket ger mer utrymme för skelett och leder och din flexibilitet kommer förbättras. Detta är en energigivande men samtidigt djupt avslappnande yogaklass med inslag av mindfulness. Har du utmattningssyndrom/utbrändhet är detta en fantastisk klass för dig. Främst i 90-minutersklassen får klassen också inslag av musik, mantran, djupare avslutande avslappning och tibetansk singing-bowl.

SILENT HOT YOGA 60:
60 minuter. 38-40 grader. Inga första-gångare. Du bör ha tagit 10 Hot Classic innan du deltar i den tysta klassen.

Vår ”tysta” hotyogaklass är ett bra sätt att hitta en ny medvetenhet kring andetag, stillhet och fokus i din yogautövning. I denna klass går vi igenom Hotyoga-serien (26 yogaställningar och 2 andningsövningar) till bakgrundsmusik utan de omfattande instruktionerna från läraren. Läraren praktiserar sin yoga sida vid sida med eleverna och ger minimala instruktioner i och mellan ställningarna. Alla rör sig tillsammans.
Det är viktigt att du har tagit omkring tio stycken Hot Yoga Classic 60 eller Hot Yoga Classic 90 innan du deltar i den tysta klassen.
Denna klass ger dig en möjlighet att vända 100 % av din uppmärksamhet inåt, och lyssna till ditt andetag.

FUN FRIDAY med FREDAGSMYS:
60 minuter. 36-40 grader varmt. Nybörjare välkomna.

Sista klassen på fredagar festar vi till det med en överraskningsklass – kom och fira in helgen! Det är en 60 minutersklass som kommer se lite olika ut. Vi yogar till musik, samt levande ljus under den mörka delen av året. Klassen kan komma att börjas och/eller avslutas med andningsövningar, mantran och en stunds meditation. Efter klassen bjuder vi på nyttig men ack så god yogafika såsom frukt, nötter etc.

WARM YIN-YANG YOGA:
60, 75 eller 90 minuter. Cirka 35 grader. Nybörjare välkomna.

Det bästa av två världar. För att skapa balans kombinerar vi de båda motsatserna; Yang för att skapa styrka och energi – Yin för att skapa lugn och djup avslappning. En underbar klass.

HOTYOGA+YIN:
90 minuter. Nybörjare välkomna! 40 grader/30 grader

I den här klassen kombinerar vi utmanande och svettig HotYoga (Bikramyoga, även känd som 26&2) med härlig och lugnande yinyoga (stretchyoga/slow yoga).
Vi börjar med 60 minuter av den vanliga hotyogaserien med 26 yogaställningar och två andningsövningar i 40 graders värme. De sista 30 minuterna njuter vi av djup stretch och avslappning i yinyoga med temperaturen sänkt till 30 grader för att sedan avsluta med en skön lite längre guidad savasana.
Klassen är särskilt anpassad för nybörjare men är utmanande även för mer erfarna yogautövare. Alla kommer få ut massor utav denna yogaklass i form av ökad rörlighet, styrka, balans, mer fokus, koncentration och en känsla av välbefinnande.
Den här klassen erbjuds för tillfället varannan lördag.

Nedanstående klasser är för tillfället ej på schemat (2019-01-01):

HOT HATHA 60, 75 och 90:
60, 75 eller 90 minuter. 36-38 grader. Nybörjare välkomna.

I Hathayogans positioner bygger du upp styrka och ökar flexibiliteten. På det sättet blir musklerna långa och uthålliga och energierna kan flöda friare och lättare genom kroppen. Cirkulationen i kroppen ökar, vilket både lindrar, botar och förebygger sjukdomar och skador.
Hot Hatha är för alla nivåer, för den mest erfarne till den som precis har börjat med yoga.
Hot Hatha har ett något långsammare tempo och inte lika många solhälsningar som i Vinyasa. Exempel på positioner du kommer att utföra är nedåtgående hunden (adho mukha svanasana) och Krigaren 1-3 (virabhadrasana 1-3).
Mer spirituella inslag som mantran, Aum-chanting och meditation kan förekomma i klassen.

HOT VINYASA 1:
60 eller 75 minuter. Cirka 36 grader. Nybörjare välkomna.

Vinyasa är en dynamisk yoga där du rör dig i takt med ditt andetag. Level 1 klassen har ett lugnare tempo och du lär dig de klassiska solhälsningarna och flera av grundpositionerna: Kobra, Uppåt-/Nedåtgående hund, Chaturanga, Krigare och så vidare. Vi gör inga inversioner (upp & ner-ställningar) eller armbalanser i level 1 men det är ändå en utmanande och stärkande klass.

HOT VINYASA 2:
75 eller 90 minuter. Cirka 36 grader. Nybörjare välkomna.

Hot Vinyasa level 2 är en dynamisk yoga där du rör dig i takt med ditt andetag. Med hjälp av solhälsningar bygger vi upp inre värme och vi varvar lättare och mer utmanande ställningar. Svårighetsgraden varierar och klasserna skiftar från gång till gång, men klassen är öppen för alla, eftersom alla yogar efter sin egen förutsättning och dagsform. Klassen är utmanande men du kan alltid vila och hoppa över ställningar när du behöver ta en paus.